KOOS BOERTJENS LUCHTFOTOGRAFIE

BIOGRAFIE
Op mijn 12e jaar ben ik begonnen met fotografie. Voor mijn verjaardag kreeg ik een Agfa Isoly-camera en begon ik mijn omgeving te fotograferen. Van mijn hobby maakte ik mijn beroep na het volgen van een vierjarige opleiding aan de Fotovakschool in Apeldoorn. Ik ben gediplomeerd reportagefotograaf.
Als zelfstandig ondernemer en freelance fotograaf volg ik de bouw van grootte projecten. Projecten die ik volg of heb gedaan zijn: de bouw in de Eemshaven, het plaatsen van windmolens aan de schermdijk in Delfzijl door Eneco, de bouw van het Forum in Stad, enzovoort. Klanten zijn Groningen Seaports, RWE, Nuon, Ballast Nedam, Wagenborg, Orange Blue terminals, AG Ems Borkumlijn, Vopak, de gemeente Eemsmond, de gemeente Groningen, de provincie Groningen, enzovoort. Tevens publiceer ik bij uitgeverij Boertjens & Kroes fotoboeken met luchtfoto’s die ik boven Groningen, Friesland en Drenthe maak.

Luchtfotografie
De laatste acht jaar heb ik mij toegelegd op het maken van luchtfoto’s. Elke maand vlieg ik over Delfzijl, de Eemshaven, Groningen Stad om de vorderingen van de bouwprojecten vast te leggen. In de zomer van 2015 heb ik 6000 km gevlogen boven Groningen, Friesland, Drenthe en Noord-Duitsland. Klanten kunnen aanhaken en de vliegkosten worden gedeeld. Kijk op www.hetnoordenvanboven.nl voor een selectie van mijn luchtfoto’s. Mijn archief bestaat uit duizenden luchtfoto’s.

Reisfotografie

Ook tijdens de vakantie maak ik veel foto’s. Een selectie vindt u op www.phototheek.nl

Interview uit ‘Kijk op het Noorden’
Afgelopen zomer verscheen een interview in het magazine ‘Kijk op het Noorden’. Misschien leuk om iets over mijn werk te lezen.

Half augustus verschijnt het nieuwe boek:
“Groningen van boven – Stad”

 

 

Groningen van boven is vijf jaar geleden gemaakt en is nu…

Scroll naar top